POZDRAVLJENI na spletnih straneh GLOBALNIH INVESTICIJ


Dnevnik

24ur

SiOL

Delo

MMC

Sta

Finance

Portal Računovodja

Večer

STA

STA

STA


24/02/2018 12:25 PM
Paviljon z milanskega Expa bo nosil ime Expano

foto

Paviljon, v katerem se je Slovenija leta 2015 predstavljala na Expu v Milanu in ga je vlada predala v upravljanje Mestni občini Murska Sobota, bodo po izboru z javnega natečaja poimenovali Expano s sloganom Doživite Pomurje. Ime je predlagalo podjetje Francfranc.


24/02/2018 12:04 PM
Delo: Delavska hranilnica prodaja Pomurske mlekarne

Delavska hranilnica oz. njena družba DH-Storitve prodaja večinski delež v Pomurskih mlekarnah, poroča Delo. Za prodajo 60,62-odstotnega deleža so se odločili, ker ne gre za strateško naložbo hranilnice oz. ne sovpada z njihovo osnovno dejavnostjo. Prodajo naj bi sicer zahtevali tudi v Banki Slovenije.


24/02/2018 11:44 AM
Kleindienst ostal brez licence za vodenje NLB Montenegrobanke

foto

Črnogorska centralna banka je šefu NLB Montenegrobanke Robertu Kleindienstu odvzela licenco za vodenje banke, odbor direktorjev banke pa ga je razrešil s funkcije, so v petek poročale spletne Finance. Brez licence je ostal zaradi za Črnogorce žaljivih izjav.


24/02/2018 11:13 AM
Počivalšek za Večer tudi o zakonu o spodbujanju investicij

foto

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v pogovoru za Večer ocenil, da je zakon o spodbujanju investicij dober, da pa bi bil deležen veliko večje podpore, če bi ga sprejemali na začetku mandata. Člen o razlastitvi je po njegovem spolitiziran, a strahovi so odveč, saj je prepričan, da tega določila tako kot v primeru Magne ne bo treba uporabiti.


24/02/2018 10:51 AM
Kostić povečal delež v Aerodromu Portorož

foto

Srbski poslovnež Miodrag Kostić je še povečal delež v Aerodromu Portorož. Istrabenz je namreč v začetku tedna prodal svoj 15,2-odstotni delež v korist Kostićevega Hotela Palace in piranske občine, pri čemer je prvi dobil 7,8-odstotni delež, druga pa 7,4-odstotnega. Hotel Palace je tako svoj delež v letališču povečal s 30,5 na 38,2 odstotka.


24/02/2018 10:00 AM
Balogh za STA: Vse kaže na rekordno 2017 za DUTB

foto

Preliminarni in nerevidirani podatki o poslovanju v 2017 kažejo na rekordno leto za Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), je za STA povedal njen glavni izvršni direktor Imre Balogh. Po njegovih besedah je imela DUTB od mnogih t. i. slabih bank najbolj kompleksne naloge, ki jih je ob nemalo različnih interesih do zdaj izpeljala uspešno.


24/02/2018 09:53 AM
Samovozeči avtomobil prvič tudi z upravljanjem s pametnim telefonom

foto

Kitajski tehnološki velikan Huawei je predstavil prvi avtomobil na svetu, ki ga upravlja umetna inteligenca v pametnem telefonu. Vozilo, razvito v projektu z imenom Roadreader, ima po navedbah družbe tudi sposobnost razlikovanja med različnimi objekti v okolici, ob tem pa se uči primernih odzivov.


24/02/2018 09:49 AM
Eles po zavrnitvi novele energetskega zakona za hitro ukrepanje pristojnih

foto

V Elesu so po zavrnitvi predlagane vladne novele energetskega zakona v DZ izrazili pričakovanje, da bodo pristojni organi ukrepali hitro in učinkovito ter jim s tem omogočili, da bodo lahko zagotavljali svoje obveznosti do kontinentalnega dela evropske elektroenergetike. Znova so zavrnili očitke, da je novela šla v smeri financiranja Teša.


24/02/2018 09:41 AM
BMW namerava na Kitajskem proizvajati električnega minija

foto

Bavarski avtomobilski velikan BMW je sporočil, da namerava na Kitajskem proizvajati električne avtomobile svoje znamke Mini. Kot je pojasnil, se glede potencialnega sodelovanja že pogovarjajo z dvema kitajskima družbama, po navedbah francoske tiskovne agencije AFP tudi z Great Wall Motors.


24/02/2018 09:39 AM
Izvajalca za sanacijo viadukta Peračica na gorenjski avtocesti išče DUTB

foto

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila javno naročilo za sanacijo viadukta Peračica na gorenjski avtocesti. Kot so v DUTB povedali za Finance, so se za to odločili, ker je to ceneje, kot da Dars unovči bančno garancijo, ki jo je izdala k DUTB pripojena Factor banka.


24/02/2018 09:36 AM
Dokončanje kompleksa šentviškega predora še naprej zavirajo pravni postopki

foto

Dokončanje kompleksa predora Šentvid z izgradnjo manjkajočih dveh priključkov in spremljajočo razširitvijo dela Celovške ceste še naprej zavirajo pravni postopki. Gradbeno dovoljenje, ki ga je Dars pridobil že dvakrat, namreč zaradi pritožb še ni pravnomočno, Dars pa zato izvedbenih del na projektu še ni začel.


24/02/2018 09:21 AM
Na ljubljanskem letališču razmišljajo o drugem ponudniku letalskega goriva

foto

Fraport Slovenija, ki od leta 2014 upravlja z ljubljanskim letališčem, si želi v skladu z željo po čim širši ponudbi in čim bolj kakovostnih storitvah na največje slovensko letališče pripeljati še enega ponudnika letalskega goriva. Zaenkrat ima namreč Petrol monopolen položaj pri oskrbi letal z gorivom na letališču.


24/02/2018 09:00 AM
Izteka se rok za prijavo dobičkov, obresti in najemnin

foto

V prihodnjem tednu se izteče rok za oddajo kar nekaj napovedi za odmero davkov od dohodkov iz kapitala. Najpozneje do srede je treba prijaviti prihodke od najemnin, kot tudi lani prejete obresti in ustvarjene kapitalske dobičke. Napovedi je treba oddati tudi v primeru, da so bili dohodki doseženi izven Slovenije.


24/02/2018 08:45 AM
Savdska Arabija z milijardnimi investicijami na področju zabave

foto

Savdska Arabija bo v prihodnjem desetletju vložila milijarde dolarjev v izgradnjo prizorišč in organizacijo dogodkov z najbolj priljubljenimi svetovnimi izvajalci. Za ta namen so rezervirali 64 milijard dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


24/02/2018 08:29 AM
Sklenili pogodbo o odvozu odpadkov Javorja Vezane plošče

Vsaj del potencialno nevarnih odpadkov, ki se že leta kopičijo na dvorišču pivškega Javorja, bo verjetno kmalu postal preteklost. Stečajna upraviteljica družbe Javor Vezane Plošče Maja Grebenšek je namreč z družbo Gradmax sklenila pogodbo o odvozu odpadnega pepela do konca marca. K 40.000 evrov težki pogodbi mora soglasje dati še sodišče.


24/02/2018 08:27 AM
Bosch skočil na vlak delitvene ekonomije

foto

Največji proizvajalec avtomobilskih delov na svetu Bosch je s prevzemom ameriškega zagonskega podjetja Splitting Fares ta teden skočil na vlak delitvene ekonomije. Koliko je plačal za podjetje iz Detroita, ki je bilo z namenom lažje organizacije skupnih prevozov ustanovljeno leta 2015, ni razkril.


24/02/2018 08:25 AM
Dober petek poskrbel za tedensko rast borznih indeksov na Wall Streetu

foto

Newyorški borzni indeksi so minuli, skrajšani trgovalni teden padali vse do konca tedna, ko je med vlagatelji spet zavel optimizem, da centralna banka Federal Reserve ne bo hitela z zviševanjem obrestnih mer, donosi na obveznice pa so se znižali že drugi dan zapored in pritisk na delnice se je sprostil.


24/02/2018 08:13 AM
Družba BSH Hišni aparati gradi poslovno logistični center

foto

Družba BSH Hišni aparati Nazarje je prejšnji mesec na lokaciji tovarne v Nazarjah začela graditi poslovno logistični center. Kot je povedal direktor družbe, odgovoren za tehnično področje, Matija Petrin, bodo nov center zgradili predvidoma do oktobra letos, celotno naložbo pa je ocenil na 4,5 milijona evrov.


24/02/2018 07:00 AM
Na Krvavcu bodo praznovali 60-letnico

foto

Na Krvavcu bodo danes praznovali 60-letnico enega najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. Med drugim pripravljajo paralelni veleslalom legend z Juretom Koširjem in Bojanom Križajem ter pestro dogajanje ob smučišču. Prvo žičnico na Krvavcu so sicer slovesno odprli avgusta 1958.


23/02/2018 10:55 PM
Newyorške borze ob koncu tedna z dobički

Newyorške borze so teden zaključile v zelenem na krilih rasti delnic naftnega in tehnološkega sektorja. Med vlagatelji je po poročilu ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed), v katerem je kongresu predstavila načrte glede svoje prihodnje denarne politike, popustila zaskrbljenost, da bi Fed s pospešenim tempom višala obrestne mere.


23/02/2018 07:17 PM
Kitajski Geely postal največji posamični lastnik Daimlerja

foto

Kitajski avtomobilski koncern Geely, lastnik švedskega proizvajalca Volvo Cars, je postal tudi največji posamični lastnik nemškega velikana Daimler. Geely oz. njegov ustanovitelj in prvi mož, milijarder Li Shufu, je namreč za 7,5 milijarde evrov v zadnjih dneh kupil 9,7-odstotni delež v koncernu iz Stuttgarta, poročajo tuje tiskovne agencije.


23/02/2018 06:25 PM
Pred komisijo za preiskavo sumov pranja denarja nekdanja državna obveščevalca

foto

Pred komisijo DZ, ki preiskuje sume pranja denarja v NLB in Novi KBM, so danes nastopili nekdanji zaposleni v Sovi, zato je bil ta del pričanja za javnost zaprt. Darko Stare pa je v vlogi nekdanjega zaposlenega v KPK ponovil, kar je na temo NLB povedal pred dvema komisijama DZ - da je KPK sume pranja denarja predala policiji.


23/02/2018 06:17 PM
Večina evropskih borz v zelenem, nafta dražja, evro s padcem

foto

Večina evropskih borz je današnje trgovanje končala z rastjo, se je pa v luči slabših poslovnih rezultatov in močnega funta v Londonu pod gladino spustil FTSE 100. Vrednost evra je padla, cene nafte pa so se dvignile.


23/02/2018 05:33 PM
Trump naznanil nove, doslej najobsežnejše sankcije proti Severni Koreji

foto

Ameriški predsednik Donald Trump je v govoru konservativcem v Marylandu danes napovedal doslej največji sveženj sankcij proti Severni Koreji zaradi njenega jedrskega in raketnega programa. Kaznovanih bo 56 pomorskih transportnih podjetij in ladij, ki Pjongjangu pomagajo, da se izogne mednarodnim sankcijam.


23/02/2018 05:12 PM
Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.


23/02/2018 04:55 PM
Večina blue chipov na tedenski ravni zabeležila izgubo

foto

Tečaji delnic na Ljubljanski borzi so se ta teden v povprečju znižali, indeks SBI TOP je v primerjavi s prejšnjim petkom izgubil 0,74 odstotka. Med blue chipi so v prvi kotaciji največji padec zabeležile delnice Intereurope, največjo rast pa Gorenjeve delnice. Največ prometa so vlagatelji tudi ta teden opravili s Krkinimi delnicami.


23/02/2018 04:47 PM
Volkswagen kljub krizi z dizelskimi motorji lani podvojil dobiček

foto

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen je lani kljub težavam, povezanimi z goljufanjem na testih dizelskih motorjev in neetičnih testih na ljudeh in živalih, več kot podvojil dobiček. Pod črto mu je ostalo 11,4 milijarde evrov, kažejo prve številke, ki jih je danes razkril koncern in jih povzema nemška tiskovna agencija dpa.


23/02/2018 04:43 PM
V okviru letošnjega razpisa Eurostars na voljo 1,4 milijona evrov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je danes objavilo javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem, ki izvajajo raziskave in razvoj, v programu Eurostars v okviru iniciative Eureka. Na voljo je 1,4 milijona evrov nepovratnih sredstev, roka za oddajo ponudb pa sta 1. marec in 13. september.


23/02/2018 04:20 PM
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 23. februarja 2018.


23/02/2018 04:18 PM
Uprava Gorenja kljub ultimatu vztraja pri odpovedi kolektivne pogodbe

foto

Uprava Gorenja kljub ultimatu sindikata, ki je za 14. marca napovedal stavko, ne bo preklicala odpovedi kolektivne pogodbe. Danes so znova poudarili, da korak nazaj ni prava smer za zagotavljanje prihodnjega razvoja družbe. Želijo si nadaljevanja pogajanj in hitrejšega iskanja rešitve za sprejem celovito prenovljene kolektivne pogodbe.


23/02/2018 03:54 PM
Newyorške borze uvodoma v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje začeli z rastjo. Vlagatelji po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pričakujejo poročilo ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed), v katerem bo ta kongresu predstavila načrte glede svoje prihodnje monetarne politike.


23/02/2018 03:52 PM
Pogajanja med vodstvom Premogovnika Velenje in SDRES se nadaljujejo

Vodstvo Premogovnika Velenje in hčerinske družbe HTZ, ki zaposluje invalide, ter Sindikat delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES) so se danes sestali na pogajanjih glede zahtev, ki jih je sindikat poslal 11. januarja. SDRES je podal nekaj pripomb in komentarjev, ki jih bodo v obeh družbah preučili, zato se pogajanja nadaljujejo.


23/02/2018 03:37 PM
Ljubljanska borza s polodstotnim padcem

foto

Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je na Ljubljanski borzi danes izgubil skoraj pol odstotka vrednosti. Med delnicami indeksa so največji padec zabeležile Gorenjeve delnice, ki so zdrsnile za 3,51 odstotka. Skupni promet na borzi je dosegel 856.200 evrov, najprometnejše pa so bile tudi v današnjem trgovanju Krkine delnice.


23/02/2018 03:22 PM
Letalska skupina IAG lani z nekoliko višjim dobičkom

foto

Letalska skupina IAG, ki ima v lasti britanskega prevoznika British Airways in špansko Iberio, je lani ustvarila dve milijardi evrov dobička po davkih, kar je 3,6 odstotka več kot v predhodnem letu. Večjo rast dobička so preprečili stroški prestrukturiranja, ki so dosegli 288 milijonov evrov.


23/02/2018 02:50 PM
Erjavec z avstralsko kolegico o poglobitvi odnosov med državama

foto

Zunanji minister Karl Erjavec in njegova avstralska kolegica Julie Bishop sta po srečanju v Ljubljani danes na novinarski konferenci dejala, da državi povezujejo številne skupne vrednote. Strinjala sta se, da je srečanje prvi korak k poglobitvi odnosov med državama, veliko priložnosti pa vidita tudi na področju gospodarstva.


23/02/2018 02:18 PM
Sodišče odobrilo prodajo Dalmatinke Mandariću

Okrožno sodišče v Celju je danes v stečaju družbe Hiša 8 dalo soglasje k pogodbi za prodajo nedokončane poslovno-stanovanjske stavbe Dalmatinka na Dalmatinovi ulici v Ljubljani podjetju Milana Mandarića. Ta je nedavno dejal, da se bo projekt, ki predvideva 14 luksuznih stanovanj, nadaljeval v kratkem.


23/02/2018 12:59 PM
Globalne katastrofe oklestile dobiček Swiss Re

Naravne nesreče so v lanskem letu oklestile dobiček druge največje svetovne pozavarovalnice Swiss Re. Pod črto ji je ostalo 311 milijonov dolarjev (269 milijonov evrov), kar je 91 odstotkov manj kot pred letom prej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.


23/02/2018 12:30 PM
S priročnikom do večjega deleža ekoloških živil v gastronomiji

foto

V Sloveniji je le peščica certificiranih gostincev za ponudbo ekoloških jedi in da bi to spremenili, so na mariborski fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede izdelali priročnik za gostince z navodili, kako do zaupanja vredne ekološke ponudbe v gastronomiji. "Tudi hitra prehrana je lahko ekološka," je povedala strokovnjakinja Martina Bavec.


23/02/2018 11:40 AM
Pred koncem tedna zatišje na Ljubljanski borzi

Današnje trgovanje na Ljubljanski borzi je zelo počitniško razpoloženo, saj so vlagatelji doslej trgovali le z dvema blue chipoma iz prve kotacije. Ob skromnem prometu so delnice Krke izgubile 1,40 odstotka, delnice Luke Koper pa pridobile 1,61 odstotka.


23/02/2018 11:23 AM
Eurostat potrdil nižjo januarsko inflacijo v območju evra

foto

Stopnja inflacije v območju evra je januarja dosegla 1,3 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke manj kot decembra, je v drugi oceni potrdil evropski statistični urad Eurostat. V celotni EU je bila inflacija januarja 1,6-odstotna, kar je 0,1 odstotne točke manj kot decembra. V Sloveniji je bila 1,7 odstotna oz. 0,6 odstotne točke nižja kot decembra.


23/02/2018 11:20 AM
Od marca možnost plačila državi brez dodatnih stroškov

Od 1. marca bo več kot 500 različnih obveznosti do države in občin mogoče plačati s plačilnimi karticami brez stroškov plačilnih storitev. Negotovinska plačilna mesta UJPlačam bodo dostopna na 11 lokacijah po vsej Sloveniji, glede na povpraševanje pa se bo mreža lokacij lahko tudi prilagodila, so sporočili z ministrstva za finance.


23/02/2018 11:11 AM
Lani 11 odstotkov višja vrednost odkupljenih kmetijskih pridelkov

V Sloveniji je bilo lani odkupljenih za 518,7 milijona evrov kmetijskih pridelkov, kar je 11 odstotkov več kot predlani. Višja je bila vrednost odkupljenih pridelkov v poljedelstvu in živinoreji, nižja pa v sadjarstvu in vinogradništvu, je danes objavil statistični urad.


23/02/2018 11:07 AM
Jozef Kausich novi predsednik uprave banke Intesa Sanpaolo

foto

Na čelu banke Intesa Sanpaolo, nekdanje Banke Koper, je od februarja Jozef Kausich. Na tem mestu je nasledil Giancarla Mirando, ki je prevzel nove izvršilne naloge na sedežu skupine Intesa Sanpaolo v Milanu, so danes sporočili iz banke.


23/02/2018 10:58 AM
Za podporo proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov na voljo 10 milijonov evrov

foto

Agencija za energijo je danes objavila tretji javni poziv k prijavi projektov proizvodnih naprav za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji toplote in elektrike z visokim izkoristkom za vstop v podporno shemo. Na razpolago je deset milijonov evrov, razdeljeni pa bodo v okviru dvokrožnega konkurenčnega postopka.


23/02/2018 10:53 AM
Fiskalni svet ob pritiskih poziva k vzdržnosti javnih financ

foto

Fiskalni svet opozarja, da bi uresničitev pritiskov ob ugodnih razmerah in zaključku političnega cikla lahko ogrozila javnofinančno stabilnost in obete za rast. Zato poziva vse deležnike, naj teh razmer ne izkoriščajo za doseganje ozko zastavljenih ciljev, ki vodijo v povečanje zadolženosti.


23/02/2018 10:08 AM
Nemški proračun lani z več kot 36 milijard evrov presežka

foto

Nemški proračun je lani dosegel 36,6 milijarde evrov presežka, kar je sicer 1,8 milijarde evrov manj od prvotne ocene, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili iz zveznega statističnega urada Destatis. Visok presežek se je nakazoval že ob prvem lanskem polletju, ko je bil na polletni ravni rekordno visok.


23/02/2018 09:59 AM
RBS prvič po desetletju z letnim dobičkom

foto

Britanska banka Royal Bank of Scotland (RBS), ki jo je morala zaradi velikih finančnih težav država med krizo privatizirati, je lani vknjižila 752 milijonov funtov (853 milijonov evrov) čistega dobička, kar je prvi pozitivni izid na letni ravni po letu 2007. Britanska vlada sicer vnovič začenja privatizacijo banke.


23/02/2018 09:53 AM
Evropske borze iščejo smer

Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel brez jasne smeri. Medtem ko so indeksi na Wall Streetu v četrtek in na azijskih borzah danes porasli, v Evropi tega optimizma ni čutiti. Pariška in londonska borza uvodoma beležita padce.


23/02/2018 09:50 AM
V upravi Sija še Šimonka in Malevanov

foto

Nadzorni svet družbe Sij je za nova člana uprave imenoval Tiborja Šimonko in Igorja Malevanova. V upravi sta se pridružila predsedniku Andreju Zubitckiju in članu Dmitriju Bočkarevu. Šimonka bo ob tem še naprej predsednik uprave Perutnine Ptuj, ki je od leta 2016 del skupine Sij.


23/02/2018 09:20 AM
Furs ugotovil številne kršitve glede izplačila plač

foto

Finančna uprava RS (Furs) je med 5. in 20. februarjem obravnavala 360 zavezancev, pri katerih je preverjala izplačevanje plač in predložitev obrazcev, na podlagi katerih obračunajo prispevke. Kot so ugotovili nadzorniki, jih 137 plač ni izplačalo, v 50 primerih pa so izplačali plače, ne pa tudi prispevkov, so danes sporočili s Fursa.


23/02/2018 09:00 AM
Sklad Alfi prevzema lastništvo Reflexa, Igor Kržan ga že vodi

Gornjeradgonsko steklarsko podjetje Reflex, ki je od marca lani v postopku prisilne poravnave, prevzema finančni sklad Alfi, Reflex pa od 15. februarja vodi Igor Kržan. Ta nekdanjemu uspešnemu podjetju napoveduje vrnitev na pozicije, ki jih je imel v najboljših časih.


23/02/2018 08:41 AM
Cene nafte znova nekoliko navzdol

foto

Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju znova znižale, vendar manj kot v minulih dneh. Na račun krepkejšega dolarja, ki za trgovce z drugimi valutami draži nafto, padajo od začetka tedna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.


23/02/2018 08:31 AM
Azijske borze višje

foto

Tečaji delnic na osrednjih azijskih borzah so se danes zvišali. Analitiki rast pripisujejo stabilizaciji razmer na borzah po okrevanju newyorških indeksov, ki so četrtkovo trgovanje sicer zaključili neenotno, a se po ocenah analitikov kljub vsemu stabilizirajo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


23/02/2018 08:30 AM
Skupščina RTC Krvavec marca o dodatnem članu uprave in pogodbi z banko

foto

Skupščina družbe RTC Krvavec, ki je v 98,56-odstotni lasti Uniorja, bo 23. marca med drugim odločala o dodatnem članu uprave in podpisu kreditne pogodbe z Banko Intesa Sanpaolo za refinanciranje dolga. Podpisu te pogodbe, ki bi omogočila prodajo RTC Krvavca Alpski investicijski družbi, je nasprotoval direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik.


23/02/2018 08:13 AM
Bestwood brez velikega zanimanja za blagovno znamko Brest

Podjetje Bestwood, ki je pred približno letom dni najelo stroje in prostore nekdanje cerkniške družbe Brest, s čimer je peterica nekdanjih delavcev oživila del proizvodnje, se verjetno ne bo potegovalo za nakup blagovne znamke Brest na dražbi v začetku marca. Kot je za STA povedal Andraž Opeka iz Bestwooda, družba sicer posluje solidno.


23/02/2018 07:03 AM
Prvo četrtletje uspešno za oba Hewlett Packarda

foto

Poslovno četrtletje s koncem 31. januarja je bilo več kot uspešno za obe podjetji Hewlett-Packard, ki sta nastali leta 2015. Hewlett-Packard Enterprise, ki se posveča podjetjem, je čisti dobiček povečal za petkrat, HP Inc., ki skrbi za potrošnike, pa za trikrat. Obe podjetji sta imeli koristi od davčnih olajšav.


Vas kaj zanima?
VPRAŠAJTE


POGOJI UPORABE: Podatki ali algoritmi morda vsebujejo napake, grafikoni so zgolj simboličnega, informativnega značaja. Uporba portala je izključno na lastno odgovornost!