POZDRAVLJENI na spletnih straneh GLOBALNIH INVESTICIJ


Dnevnik

24ur

SiOL

Delo

MMC

Sta

Finance

Portal Računovodja

Večer

24ur.com - Gospodarstvo

24ur.com - Gospodarstvo

24ur.com RSS feed


17/03/2018 07:25 PM
Aretacija stečajnega upravitelja Kosa šokirala tudi predsednika zbornice
24ur.com Nedavna aretacija stečajnega upravitelja Tomaža Kosa, ki so ga kriminalisti NPU kazensko ovadili zaradi suma zlorabe uradnega položaja in jemanja podkupnine, je zelo presenetila tudi predsednika Zbornice upraviteljev Slovenije Marka Zamana. Dejal je, da upa, da se bo vse skupaj izkazalo kot neresnica in igra slučaja.
17/03/2018 07:20 PM
Pahor pred komisijo glede NLB: Poročila Sove nisem prebral, domneval sem, da se s tem ukvarjajo pristojni
24ur.com Pred komisijo, ki preiskuje domnevno pranje denarja v NLB, so nastopili nekateri odgovorni za nacionalno varnost, nekdanji minister za finance Franc Križanič in svetovalka v kabinetu predsednika vlade Simona Dimic, pa tudi takratni premier Borut Pahor. Ta je dejal, da poročila Sove o dogajanju o NLB ni prebral, ker je pričakoval, da se s tem ukvarjajo pristojni.
17/03/2018 09:07 AM
Zgodovinska lekcija, ki jo je Trump očitno spregledal. Bo zaradi fotografije na kocko postavil svetovni mir?
24ur.com "Trgovinske vojne so lahek zalogaj in v njih je enostavno zmagati," pravi ameriški predsednik Donald Trump. Zgodovina mu oporeka. Iz trgovinskih nastanejo prave, krvave (svetovne) vojne. Številni se zato bojijo, da bi Trump na račun izpolnjevanja predvolilnih obljub, prestopil mejo razuma in svet pahnil v kaos, ki bi se končal s katastrofo.
16/03/2018 08:54 PM
V projektu Teš 6 napovedane ovadbe politikov. Je na spisku tudi predsednik Pahor?
24ur.com Vodja preiskovalne komisije za Teš 6 Matjaž Hanžek napoveduje ovadbe proti nekaterim sedanjim in nekdanjim politikom. Konkretna imena še niso znana, se pa že ugiba, ali bi Hanžek zaradi domnevnega prikrivanja dejstev pred komisijo utegnil ovaditi tudi predsednika države Boruta Pahorja.
16/03/2018 05:00 PM
Kras v postopek preventivnega prestrukturiranja
24ur.com Sežanski Kras, ki ga kupuje Jata Emona, gre v postopek preventivnega prestrukturiranja. Predlog za uvedbo postopka je vložilo podjetje samo, ki ima že tri tedne blokirane vse transakcije račune, okrožno sodišče v Kopru pa ga je potrdilo danes.
15/03/2018 07:47 PM
GZS opozarja: Brez drugega tira tvegamo nemogoče razmere v prometu, tudi varnost
24ur.com Na Gospodarski zbornici Slovenije pozivajo k takojšnjemu iskanju rešitev, ki bodo zagotovile nadaljevanje že začetih del in preprečile nastanek nacionalne škode. "Če ne bomo prenesli večjega dela rastočega prometa tovora na železnice, bodo v roku 10 do 15 let tudi na naših avtocestah nemogoče razmere. Zmanjšala se bo stopnja varnosti v prometu," svarijo.
15/03/2018 07:20 PM
Ste previdni pri nakupovanju prek spleta? 
24ur.com 15. marca leta 1962 je ameriški predsednik John F. Kennedy kot prvi voditelj katerekoli države v kongresu spregovoril o pravicah potrošnikov. Leta 1983 pa je ta dan tudi uradno postal svetovni dan pravic potrošnikov. Vseh nas torej, ki dnevno zapravljamo v trgovinah in vse bolj tudi prek spleta: Le da tam sploh ne razmišljamo kaj dosti. Kot da bi z odprto denarnico hodili po trgovini.
15/03/2018 01:53 PM
Umar Sloveniji napoveduje večjo gospodarsko rast in povečan izvoz
24ur.com Umar je zvišal napoved gospodarske rasti za Slovenijo. Po novem ji napoveduje 5,1-odstotno realno rast BDP, v jeseni je pričakoval 3,9-odstotno rast. V prihodnosti pričakuje tudi visoko rast izvoza ter močno rast nominalnih plač. Stopnja registrirane brezposelnosti, ki je lani znašala 9,5 odstotka, bo letos osemodstotna, so sporočili z Umarja.
14/03/2018 07:35 PM
Do konca postopka bodo maketo drugega tira umaknili, za zdaj še nihče ni ostal brez službe
24ur.com Maketa drugega tira Divača-Koper, ki je val razburjenja povzročila potem, ko so v ponedeljek v javnost prišle informacije, da naj bi bila preplačana, bo do ugotovitev AVK umaknjena. Prvi mož direkcije za infrastrukturo je izrecno zanikal navedbe, da so zaradi primera odpustili dve uslužbenki. Dodal je še, da za zdaj niso zaznali suma, da je bil razpis prirejen.
14/03/2018 02:04 PM
Trumpove nevarne 'mokre sanje': s (carinskimi) bombončki razbiti Evropo
24ur.com Donald Trump s spodkopavanjem svetovne trgovine igra nevarno geopolitično igro, ki bi se lahko ob neprimernem odzivu slabo končala predvsem za Evropo, opozarja strokovnjak za ekonomijo in trgovino Gabriel Felbermayr.

Vas kaj zanima?
VPRAŠAJTE


POGOJI UPORABE: Podatki ali algoritmi morda vsebujejo napake, grafikoni so zgolj simboličnega, informativnega značaja. Uporba portala je izključno na lastno odgovornost!